mobil üvegportálok, üvegfalak, üveteraszok

Üvegteraszok

Üvegteraszok – Az üvegkorlátok népszerűsége a modern építészetben folyamatosan növekszik, mivel stílusos, elegáns és légies megjelenése remekül illeszkedik a minimalista stílusba. A könnyed megjelenése ellenére biztonságban sem marad el a lakatos korlátszerkezetektől, ugyanis az üvegkorlátok ( üvegteraszok ) vasalati elemei speciálisan erre a célra lettek kifejlesztve- és az üvegtáblák is speciális biztonsági üvegből készülnek szilárdságilag gondosan méretezve a tervezett igénybevételhez.
üvegkorlátok
üvegkorlátok

Az üvegkorlátok – üvegteraszok megjelenését az alkalmazott vasalati elemek és az alapüveg egyaránt befolyásolja. Személyre szabhatósága szinte határtalan, illetve további előnyei a fényáteresztés, a tartósság, a könnyű tisztíthatóság és az esztétikum.


Technikailag azonban három különböző elvű korlátrendszert különböztethetünk meg, melyek a következők:

Üvegterasz, üvegkorlát típusok

Pontmegfogásos üvegkorlát

Előző
Következő

Akik kifejezetten légies megjelenésre vágynak ez a legmegfelelőbb választás.
A rendszer úgy működik, hogy a speciális korlátüvegre meghatározott pontokba lyukakat fúrnak, és ezeken keresztül rögzülnek a teherhordó vasalati elemekhez szorításos módszerrel.
Akár kapaszkodó nélkül is kérhető, így a végeredmény olyan lesz mintha az üvegek maguktól lebegnének.

Alsó sínes üvegkorlát

Előző
Következő

Az alsó sínes korlátoknál sem találkozhatunk az üvegtáblák között fém elemekkel, így töretlen panorámát biztosít a pontmegfogásos korlátokhoz hasonlóan.
Ennél a módinál azonban nem pontokban fogják meg az üveget, hanem egy alapra vagy födémre szerelt sínbe rögzítik az üvegtáblákat.

Oszlopos üvegkorlát

Előző
Következő

Az oszlopos korlátok esetében egy épített fém váz kerül beüvegezésre és ez a szerkezet tartja az üvegeket. A vasalati elemeket tekintve itt érhető el a legnagyobb választék esztétikai szempontból.
Az oszlopok és kapaszkodók lehetnek szögletesek, vagy kör keresztmetszetűek. A megfogó elemek pedig szögletesek vagy íveltek. Beltéri alkalmazásnál akár fa kapaszkodó is kérhető.

Fix üvegportálok

Előző
Következő

A fix üvegportálok felhasználási területe főleg bevásárlóközpontok üzletporáljai illetve irodák térelválasztó falai.
Kialakítását tekintve lehet keretes vagy keret nélküli, üvegezését tekintve lehet egyszeres illetve kétszeres, a nyíló elemek pedig lehetnek nyíló, lengő vagy pedig toló kialakításúak. A dupla üveges üvegportálokba reluxa integrálható.

Lapozható üvegportálok, mobil üvegfalak

Mobil üvegportálok

Előző
Következő

A keret nélküli mobil üvegfalak kül és beltéren egyaránt kiválóan alkalmazható térelhatároló szerkezetek.
Beltéren térelválasztásra, kültéren térelválasztásra és fedett teraszok lezárására használják jellemzően. A szerkezet megjelenése légies és elegáns, működtetése pedig egyszerű és biztonságos.
Az általunk forgalmazott rendszer csúszó kialakítású nem függesztett így nem terheli a födémet vagy áthidalót feleslegesen.
A rendszer profiljai elérhetőek bármilyen RAL színben, eloxált vagy fa hatású kivitelben. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy teljesen testre szabható legyen, így szinte bármilyen igény kielégíthető, számos extra opciót tesz lehetővé. Elérhető többféle zár, küszöbelem, nyitáshatároló, üveg-üveg sarokkapcsolat, süllyesztett alsó profil.

Digitális fólia

Előző
Következő

A digitális – más néven intelligens – fólia egy célszerűen üveg vagy plexi felületre rögzíthető réteg, amely többfunkciós előnyökkel ruházza fel az alkalmazott térelválasztást.
Az okosfólia egyik rétege egy vezető polimer, szakirodalmi nevén Poli(3,4-etiléndioxitiofén) (PEDOT)- film, amely elektrokémiai jellemzőit tekintve jól felhasználható üveg vagy plexi felületek funkcióinak bővítésére.
Elektromos áram hatására a leginkább tejüvegre hasonlító fólia felület, majdnem víztisztává alakul, ezáltal igény szerint biztosítja az átlátást vagy éppen gátolja azt. 

Üvegteraszok építtetése

Tudta, ha most építtet üvegteraszt, az otthonteremtési támogatás keretében az összeg felét visszaigényelheti? Kérje kollégáink segítségét ezzel kapcsolatban, helyszíni felméréstől kezdve a kivitelezésig. Kérje ingyenes árajánlatunkat az űrlap kitöltésével!