Télikert építés - Mi az a télikert? Mire jó a télikert? Télikert fogalma , télikert fűtése és mire használjuk a télikertet?

Télikert építés – Mi az a télikert? Mire jó a télikert? Télikert fogalma , télikert fűtése és mire használjuk a télikertet?

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Télikert építés – Mi az a télikert? Mire jó a télikert? Télikert fogalma , télikert fűtése és mire használjuk a télikertet?

 

Télikert építés – télikert fogalma: A télikert fogalma nincs pontosan definiálva, de így írhatjuk körül: A télikert üvegezett házhoz kapcsolt, vagy szabadon álló különálló szerkezet. Oldalait és tetején is a legtöbb esetben üveg borítja.

 

Fa, fém, alumínium télikert építés

 

Télikert szerkezetek anyaga lehet fa, fém- de akár műanyag is. Fedése lehet részben és teljesen üvegezett tető egy vagy többrétegű hőszigetelő üveggel, de akár hagyományos tető is. A modern hőszigetelt télikertekből teljes értékű lakótér is kialakítható, viszont a nem hőszigetelt típusú télikertek is meghosszabbíthatják a teraszunk használhatóságának évközi idejét.

 

Hőszigetelt és hőszigeteletlen télikertek, télikert árnyékolása

 

Az egyik legjobb hővezető anyag a világon az üveg, viszont sajnos a hőszigetelő képessége elmarad a modern építőanyagokhoz képest. Hűteni és fűteni is szükséges az adott télikertet, viszont egy jól tervezett, jó tájolású télikert nyitható oldalfalakkal és árnyékolással ellátva alkalmas a természetes energiákkal való gazdálkodásra.

 

Télikert fűtése, hűtése:

 

  • Egy meleg nyári napon a télikert is túlmelegedhet. Az oldalfalak nyithatóságának és az árnyékolóknak köszönhetően viszont kellemes légáralmatot biztosítva szabályozhatóvá válik a belső hőmérsékletet. Az árnyékolóknak köszönhetően lehetőség van a napfény egy részét a lakótérbe engedni és a hő visszaverésére is.
  • Hideg, de napsütésben gazdag téli nap árnyékolásmentesen használva télikertünket néhány perc alatt kellemes hőfokra átmelegíthető a helység, így a természet energiáit kihasználva elérhető az adott optimális hőmérséklet.

 

Természetes energiák kihasználása és az energiatakarékosság egyben

 

Kedvező esetben a télikertet nem kell sem hűteni, sem fűteni, hanem a természetes energia által nyújtott lehetőségeket kihasználva tudunk kellemes hőmérsékletet kialakítani magunknak. Emellett véd a szélsőséges időjárási körülményektől, hőszigetés nélküli változatával pedig kora tavasztól egészen késő őszig komfortos pihenőhellyé teheti teraszát. Télikert árakra kíváncsi? Ebben a cikkünkben foglalkoztunk a témával.

 

Amennyiben segítségre van szüksége a tervezéshez vagy árajánlatot szeretne keresse kollégáinkat az űrlap kitöltésével!

További tartalmak